"Hvorfor giver skummetmælk bumser?" af Læge Marie Louise von Sperling

Indtaget af sukker påvirker din hud. Læge Marie Louise von Sperling har skrevet dette spændende afsnit i sin bog Anti-age - Træk 10 år fra din alder. Politikkens Forlag.

Prøv en gang og læs:

"Noget tyder på, at en gængs vestlig diæt med højt kulhydratindhold fra hvidt brød, kiks, pasta, sodavand, slik og indtagelse af meget mælk, inklusiv skummetmælk, kan give uren hud. Det viser en undersøgelse fra USA, hvor man har undersøgt næsten 4.300 drenge, der blev fulgt i 2 år. Drengene blev delt op i 4 grupper, afhængigt af hvilken mælk de drak (sødmælk, letmælk, skummetmælk eller alle typer mælk).

De drenge, der drak mest af alle typer mælk, i alt over 2 glas omdagen, og de drenge, der kun drak skummetmælk, havde størst tendens til at få bumser sammenlignet med de drenge, der drak under 1 glas mælk om ugen (uanset typen af mælk).

Mælk indeholder insulin, hormonprodukter og væksthormon, der kan påvirke huden til at danne urenheder. Hormonpåvirkningen menes at være årsagen til, at mælk, og særligt skummetmælk, giver bumser. Skummetmælk påvirkes i særlig grad væksthormonet. Det kan være årsagen til, at skummetmælk giver flere bumser end sødmælk. Andre undersøgelser viser, at en kost med et stort kulhydratindhold og højt glykæmisk indeks (det vil sige hurtig blodsukkerstigning) aktiverer signaler i huden og blodet, der også giver uren hud. På steder i verden, hvor folk undgår hvidt sukker, store mængder kulhydrater og mælk, ses ikke problemer med akne".

 

Kategorier

2 kommentarer

irma daugård
 

Jeg søger oplysning om mælk og kalktilskud. Der har været nogle vage oplysninger om, at begge dele kan gå ind og ødelægge cellernes membran. Og nogle skriver, at det er fordi der er for lidt magnesium i forhold til kalk. Jeg ville ønske nogle kunne give mig svar. VH. Irma Daugård.
Læs mere
Læs mindre
admin
 

Calcium, vit D og magnesium er alle 3 vigtige stoffer for vores celler. Aktivt D vitamin benyttes til at øge absorptionen af calcium, magnesium og fosfat fra tarmen (føden), ligesom d-vit øger nyrernes evne til at at reabsorbere calcium og fosfat så man ikke taber så meget gennem urinen. I tværstribet muskulatur bedres muskelfibrene ved tilstrækkeligt d-vitamin Calcium forekommer både i fri og bunden form i kroppen, men heraf findes 99,3 % i skelettet, og kun 0,11 % i rummet udenfor cellerne! Optaget af calcium afhænger af D-vitamin-status, mængden af calcium tilført fra kosten, tarmens 'arbejdstempo', tarmens slimhinde (folk med kronisk tarmbetændelse har dårligt optag). Overskydende calcium udskilles via nyrerne i urinen. Ved mangel på calcium mobiliseres det som er i skelettet og knoglernes styrke nedsættes derfor. Magnesium findes i kroppen som 65 % i knoglerne( osteocytter, -blaster og -klaster), 34 % i cellerne og under 1 procent i rummet udenfor cellerne. Magnesium benytter kroppen som hjælpestof i rigtig mange kemiske forbindelser og en normalt stofskifte kræver også normal magnesium. Ligesom calcium udskilles overskud gennem nyrerne. De spædbørn som blev forgiftet af D-vitamin fik enormt høje mængder (60-120 gange anbefalet daglig dosis!) hvilket medførte en stimulation af calciumoptaget som ovenover beskrevet.. Derfor fik de kalkudfældninger i bla nyre og hjernehinder. Summa sumarum er det vigtigste at få den mængde calcium tilført via kost (eller tilskud) som Sundhedsstyrelsen anbefaler samt have D-vitamin indenfor referencerammen. Jeg ved ikke hvor gammel du er, men såfremt du er over menopausen er det endnu vigtigere med tilskud af kalk og D-vitamin, da dine knogler er i en 'nedbrydningsfase' pga faldende østrogen, noget alle kvinder oplever men som accelerer hurtigere hvis ikke man har 'byggesten nok'. Endelig vil jeg sige at nettoabsortionen af magnesium er 3-12 mmol/dag så det burde være noget man kan nå med en almindelig varieret kost. Der er mig ikke belæg for at hverken kalk eller magnesium skader cellemembranen ( det ville heller ikke rigtig give mening når cellerne selv indeholder så store mængder af de pågældende mineraler)' Kh Lotte
Læs mere
Læs mindre