DU SKAL SPISE VARIERET

Hvorend du læser noget, der har med en sund kost at gøre, står der beskrevet at det er vigtigt at spise varieret. Men ofte er det ikke klargjort hvad der menes med at spise varieret. Når du skal spise varieret betyder det at du skal sørge for at få mad fra alle hovedgrupper; protein, kulhydrat og fedtstoffer. Kroppen har brug for alle de forskellige næringsstoffer for at fungere, og fordi de komplimentere hinanden i kroppen, så de kan blive optaget og udnyttet bedst muligt. Mange næringsstoffer, som f.eks. nogle vitaminer og mineraler, kan kroppe ikke selv danne,og derfor har vi brug for dem via vores kost. Og da alle fødevare ikke har det samme indhold af næringsstoffer, er det derfor godt at variere maden så man får lidt af det hele.

Dog skal du passe på med at spise for meget af en ting. Det vil sige den samme ting til alle måltider flere uger/måneder i træk. Dette gør nemlig at kroppen opfatter det som en forgiftning, præcis som hvis man drikker alt for  alkohol og det så udløser en alkoholforgiftning.

Så, det du skal sørge for er at spise lidt af det hele og veksle i mellem kulhydraterne (ris, pasta, brød ovs.), proteinerne (kød, fisk, æg) og fedt (oile, ost, nødder mm.) og mellem grøntsager og frugt. Selvfølgelig ville du sagtens kunne spise den grøntsag du har købt op, eller få resterne fra dagen før, uden at der sker noget - men så er det der man skal kombineret noget med nogle andre ingredienser, når det er tid til at handle ind.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!