lotte 11.jpg

 Kost og Livsstil

 Et resultatskabende og ufanatisk kostkoncept, der giver dig nye og vedvarende vaner.

 

   Tilmeld dig her  

 

Et resultatskabende og ufanatisk kostkoncept, der giver dig nye og vedvarende vaner

Jeg har arbejdet som kostvejleder i 25 år. Siden 2001 inde fra mit center i København, hvor jeg hver dag hjælper mennesker til at leve sundere og dermed på så mange måder også bedre. Og netop fordi jeg dagligt har mine klienter "i hænderne", møder deres udfordringer, hører deres historier og kombinerer det hele med videnskab, har det været muligt for mig at udvikle dette anderledes fyldestgørende kost- og livsstilsforløb, som kommer hele vejen rundt om dig og den sunde livsstil. Et forløb, som følger præcis samme koncept som det, jeg gennem de seneste 12 år har anvendt på mit Body Boot Camp forløb inde i centret i København, og som du nu har mulighed for at få direkte til din maiboks. Metoderne er de samme. Opfølgningen er 100% personlig. Alt er skræddersyet til dig. Og alle kan være med – mænd som kvinder – unge som ældre – slanke som overvægtige. Hvis du klikker HER, kan du se billeder og læse udtalelser fra nogle af de mange mennesker, jeg har hjulpet. Du kan også læse min blog her.

For mig er sundhed en balancekunst, som alle mennesker - uanset alder og vægt - vil få et bedre liv af, at lære at mestre. De fleste vil helt sikkert også blive overraskede over, hvor ferm man med de rette værktøjer kan blive til at ”balancere” på blot 4 uger, hvor stor en indsigt man på 8 uger får i, hvad der er sundest og bedst for én, og hvor godt de nye vaner har sat sig fast efter den 12. uge. Målet er med andre ord ikke kun et godt resultat, men også en forandring, der varer ved. En kost- og livsstil, som ikke er enten-eller. En hverdag, hvor kost og bevægelse falder naturligt ind og ikke fylder på en negativ måde

Forløbet er delt op i 3 moduler på hver 4 uger, præcis som i mit Boot Camp forløb. Modulerne kan købes hver for sig, men du kan også købe den samlede pakke og opnå en kontant rabat.

21062018_LotteArendal_27581.jpg
  • “Det er utrolig kompetent vejledning uden løftede pegefingre og forbud – og det virker!”

Hvorfor 12 uger?

For mange år siden var jeg på et seminar i USA, hvor en psykolog forklarede, hvordan man som vejleder bedst faciliterer en forandring hos et andet menneske. Hvordan man bedst fik folk til at ændre vaner. Han kom med et eksempel, der gjorde stort indtryk på mig: ”Hvis en person kommer ind til en vejleder én gang og får en præcis handlingsplan for, hvad personen skal gøre, så lykkes det kun for 5% at ændre vaner på egen hånd. Hvis personen kom ind til den samme vejleder én gang om ugen i 12 uger, var succesraten hele 82%. Det faktum, at der løbende blev fulgt op. At der vedvarende var en vejleder i den anden ende, som fulgte op og gav gode råd, gjorde den afgørende forskel. Ikke den indledende information. Da jeg kom retur til Denmark, lavede jeg mit 12-ugers forløb, Body Boot Camp, som har været en succes fra start. 

Succesen skyldes, at jeg altid tager udgangspunkt i den enkelte. Jeg arbejder ud fra nogle grundlæggende principper, jeg som vejleder gennem 25 år ved gør en afgørende forskel i måden at gribe en livstilsændring an på, og som bygger på videnskabelige undersøgelser. Men når det er sagt, så er vi alle forskellige. Vi kan lide forskellig mad. Har forskellige hverdage. Forskellige vaner, nogle helt tilbage fra barndommen. Forskellige målsætninger etc. At jeg hjælper med at finde løsninger og muligheder i den enkeltes liv, så der opnås en forandring, gør hele forskellen. Og fordi målet er en forandring, der varer ved, går vejen dertil ikke gennem hverken en lynkur, en standard eller en fancy kostplan. Den går derimod – og heldigvis – bare gennem helt almindelig mad i den rigtige fordeling og de rigtige mængder.

3 moduler

Forløbet strækker og over 3 moduler over 12 ugerer,

1. Modul (uge 1 til 4):

Kom godt fra start med enkle kostprincipper, der bygger på helt almindelig mad og som er lette at implementere i en hvilken som helst slags hverdag. Få konkrete værktøjer til at opnå en varig livstilsforandring.

I undervisningsvideo nr. 1 gennemgår jeg emnerne: Sundhed, balancen mellem mængde af mad og sundhed, træning og daglig bevægelse, faste, det positive mind-set, koststrategier, alkohol, kaffe, motivation mm.

I undervisningsvideo nr. 2 gennemgår jeg de grundlæggende principper for opbygningen af kosten, hvorefter jeg går i køkkenet og kommer med konkrete eksemler.

Du får (også):  

  • Daglig feedback på kostindtag
  • Ugentlig feedback på logbog
  • Og løbende svar på alle de spørgsmål, du måtte have undervejs

2. Modul (uge 4 til 8):

I modul 2 går vi mere i dybden med teorien og dernæst din forandring. Vi evaluerer din forandring over de første 4 uger og sætter ind, hvor det gør størst forskel for dig. Måske spænder noget så umiddelbart fjernt som dit søvnmønster ben for, at du optimer dit resultat - blot for at nævne et klassisk eksempel. Målet er hele tiden at opnå større forståelse og bedre resultater.

Vi ser nærmere på kostens fordeling, næringsrig mad, hvad der påvirker sult og mæthed, søvn, energiomsætningens betydning for den sunde krop. Du vil blive (meget) klogere på alle de faktorer, som påvirker din forbrænding og hvad du konkret kan gøre i din hverdag.

Du får (også):

  • Daglig feedback på kostindtag
  • Ugentlig feedback på logbog
  • Og løbende svar alle de spørgsmål du måtte have undervejs.

3. Modul (uge 8 til 12):

Det 3. modul har fokus på at få dig helt i mål med din forandringsproces. At få vendt alle aspekter af den sunde livsstil og vanedannelse. Vi ser nærmere på det psykiske aspekt af at spise. Du får gode råd til at kosten ikke bliver enten-eller og at sundhed bliver et ”projekt”. Vi ser på madens betydning for at fejre, feste, trøste, vaner (både de gode og mindre gode) og kedsomhed. Vi ser på, hvilke kulturer og subkulturer, du indgår i. Situationsbetinget spisning. Portioners størrelse og kunsten at levne, når du ikke er sulten mere.

Forløbet starter med en undervisningsvideo på 50 minutter. En video, der har til formål at sætte en masse spørgsmål i gang hos dig. Efter du har set videoen, skal du sende mig en mail, hvor du beskriver dig selv i forhold til indholdet i videoen – og så returnerer jeg med grundig feedback.

Dernæst indeholder forløbet 3 lydfiler, hvor jeg med udgangspunkt i de spørgsmål og udfordringer, jeg ved gør en forskel, har vores psykolog Sisse Find Nielsen med for at give dig konkrete værktøjer. Du kan læse mere om Sisse Find Nielsen på: https://sissefindnielsen.dk.

Du får (også):

  • Ugentlig feedback på logbog
  • Løbende svar på alle de spørgsmål, du måtte have til mig undervejs

Sådan foregår det

Så snart du har købt forløbet, modtager du opstartspakke, som indeholder:

1. Et indledende skema, du skal udfylde og sende retur. Skemaet er personligt og indeholder spørgsmål til din målsætning, fysisk, historik mm, som danner grundlaget for dit forløb.

2. De to første undervisningsvideoer, som har en samlet varighed på 1 time og 45 minutter, får dig godt og sikkert fra start

3. Et handout – Sund med Arndal – for dig, som også gerne vil have noget af indholdet på skrift

4. Billedmateriale med kosteksempler, så du er helt klar til at gå i gang

 

For hver uge du er i forløb, skal du udfylde en logbog og sende retur.

Du modtager løbende yderligere materiale både i form af tekst og lydfiler, som uddyber det indledende materiale og giver dig gode råd, faglige forklaringer, forståelse for din forandringsproces, inspiration og motivation.  

Over de næste fire til otte uger sender du mig løbende over dagen mms’er af, hvad du spiser. Du vil i bytte for dine madbilleder få lige så løbende feedback fra mig og opdateringer på din strategi, eks.: ”Der mangler proteiner på din tallerken” - helt forenklet sagt. Det betyder, at du vil blive holdt på sporet – og til ilden – hele tiden. Igen baseret på mine års erfaring som vejleder ved jeg, at daglig kontakt er virkelig effektivt og gør den helt store forskel.

Få en smagsprøve fra kurset her

FAQ

Hvis du har nogle spørgsmål, så kig med her.

Hvor meget taber jeg mig på dette forløb?

Du kan tabe dig 1/2 - 1 kg om ugen alt efter, hvor meget du har at tabe, og i hvor høj grad, du følger mine anvisninger. Hvis du klikker her, kan du se, hvor meget tidligere deltagere har tabt sig på 12 uger – LINK.

Skal man have et bestemt BMI for at være med?

Bestemt ikke. Jeg vejleder personer, som skal tabe mange kilo, men jeg vejleder også dem, som ”bare” er trætte af at kæmpe med de famøse 5-10 kilo og én gang for alle ønsker, at knække koden til det varige vægttab. Min vinkel, når jeg vejleder, er primært sundhed og at den afledte effekt af alle de sunde valg, vi træffer sammen er, at du taber dig. Jeg ser mere vægttabet som et produkt af de sunde valg kombineret med daglig bevægelse end som et mål i sig selv. Det gør processen langt mere positiv. Forløbet er også noget for dig, hvis du (med god grund) føler dig forvirret over de mange kostråd, der findes i dag og har brug for supervision til at finde ud af, hvad der er det bedste for dig. Forløbet skræddersyes til hver enkelt, og derfor henvender det sig også til alle. Vi tager udgangspunkt i lige præcis, der hvor du er i dag, og der, hvor du ønsker at komme hen.

Skal man spise noget specielt mad?

NEJ, du skal spise helt almindelig mad. Ej piller, pulver eller noget, du ikke kan købe i et almindeligt supermarkedet. Du får heller ikke en stor stak opskrifter på den mad, jeg selv spiser, men i stedet retningslinjer indenfor de forskellige kostgrupper. Vi skaber en forandring i og omkring den mad, du godt kan lide og som indgår i din hverdag. Om du bor alene. Spiser meget ude. Rejser meget. Har små børn. Store børn etc.

Jeg er vegetar. Er forløbet så noget for mig?

Ja, da! Jeg tager udgangspunkt i den mad, du kan lide. Og det er ikke noget problem, at du ikke spiser kød - eller andre specifikke madvarer, for den sags skyld. Er du veganer, anbefaler jeg dog, at du tager kontakt til en kostvejleder med dette speciale.

Kan forløbet kombineres med at man har en travl hverdag og ikke altid selv laver maden?

JA. Det er netop målsætningen med mit forløb. At du lykkes med din sundhed - også når du har travlt. Og at vi sammen får skabt gode vaner i det liv og den hverdag, du har. Det er jo nemt at spise sundt, hvis man har uanet mængder tid til at snitte og hakke. Og noget sværere, når man er på farten og deltager i mange sociale arrangementer. Men forløbet tager udgangspunkt i dit liv, og jeg skræddersyer mine råd til din hverdag med alt hvad den indbefatter af børn, kantineforhold, restaurantbesøg etc.

Indeholder forløbet også træningsvejledning?

JA. Derfor hedder forløbet også ”livsstil” og ikke kun kost. At du bevæger dig hver dag er fundamentet i en sund livsstil. Du skal derfor ugentligt igennem hele forløbet udfylde en logbog med dagens skridt/cykling og den sport eller træning, du laver. Forløbet indeholder ikke træningsprogrammer med specifikke øvelser som sådan, men jeg motiverer dig til og holder øje med, at du bevæger dig dagligt samt dyrker sport et par gange om ugen. Den sport, du kan lide. Det kan både være tennis, badminton, fodbold etc. Bare alt noteres i din logbog, så det indgår i min feedback og evaluering af din proces.

Hvor meget opfølgning får man?

Riiiigeligt. I forløbet første 8 uger skal du dagligt sende billeder af alt, hvad du spiser løbende over dagen, samt en redegørelse for dagens bevægelse. For overblikkets skyld udfylder du også en logbog online med din bevægelse i form af skridt og cykling samt træning. Her noterer du ligeledes din vægt én gang om ugen, så vi kan følge din forandring fra uge til uge.

Mister jeg noget af forløbet, hvis jeg undervejs bliver syg eller skal på ferie?

Nej. Målet er at jeg vejleder dig hver eneste dag og guider dig til en varig forandring. Et af de afgørende parametre her er, at dit liv ikke er og skal være perfekt for at det skal lykkes. Mit mål er at sundhed bliver et fundament i din hverdag og ikke noget, der fylder på en negativ måde. Mit mål er ikke, at forløbet hos mig bliver et projekt, som kun kan lykkes, når du har meget overskud og solen skinner. Det, der netop giver en god proces og forandring på den lange bane er, at jeg er der for dig, når hverdagen viser sit sande ansigt på både den gode og mindre gode måde.  Det være sig netop med en uge i sommerhus med hjembagte boller og varm kakao med flødeskum, så sund livsstil ikke bliver enten-eller. Har du en møgtravl uge på jobbet eller noget andet, der kræver særlige hensyn, tager vi naturligvis en dialog det.

Kan jeg få konsultationer hos den psykolog, som er tilknyttet forløbet?

Desværre ikke. Du og jeg er i tæt dialog om de psykologiske aspekter af at spise, men har du brug for decideret psykologisk rådgivning, skal du opsøge en psykolog på egen hånd. Ved du på forhånd, at du har udfordringer med spisning og følelser, anbefaler jeg, at vi tager en snak om det inden du tilmelder dig, så vi sammen kan vurdere om forløbet er det rigtige for dig.

Hvordan fungerer det i praksis?

Så snart du har betalt for dit forløb, får du en mail med de to første undervisningsvideoer af i alt 2 timers varighed. Desuden får du et handout omkring sundhed - så du også har noget på skrift - en konkret kostplan og fotos af mad, som understøtter undervisningsvideoerne. Endelig får du også det indledende skema, som du skal udfylde og sende retur til mig, hvormed jeg kan skræddersy dit forløb. Og så er du i gang!